I säsongens sista 100 samtal-podd tar vi oss an frågan om hur kultur kan användas för att luckra upp eller cementera samhällets klasser. Men allra först hälsar vi på hos Bohusläns Museum i Uddevalla och får veta mer om en klassmarkör ur historien.

I detta samtal hör vi dramatikern, aktivisten och författaren America Vera-Zavala, kulturskribenten och författaren Isobel Hadley-Kamptz samt Göran Therborn som är professor emeritus i sociologi vid Cambridge-universitetet.

Historiskt föremål: Svärd, äldre bronsåldern från Bohusläns museum i Uddevalla.

Om podden ”100 samtal”
Den svenska demokratin fyller hundra år. För att fira bjuder Sveriges Museer in till 100 samtal om sådant som påverkar vår demokratiska utveckling. Med avstamp i historien sätter vi ljus och perspektiv på vår samtid och framtid. Till vår hjälp har vi tagit några av Sveriges mest intressanta tänkare och experter. Med nya avsnitt varje vecka pratar vi lösningar på miljöproblem, om rasism, skolan, mediemakt, partipolitik, juridiska rättigheter och mycket mer. Museer är en utmärkt arena för fördjupande samtal – bortom dagens polariserade debatt.

Du hittar samtliga avsnitt här. Prenumerera gärna!