240410 ORIGO fb bild

I dag var det premiär för Origo, Sveriges Museers nya samtalsforum för brännande debatt. Kvällens tema var Klimat, konst och aktivism och på plats fanns konstnären och talespersonen för Återställ Våtmarker, Roxy Farhat, Emma Fritzdotter, sjuksköterska och klimataktivist, Marina Schiptjenko, gallerist, Anna Tascha Larsson, museichef Stockholms Kvinnohistoriska och Per Hedström, utställningschef på Nationalmuseum.

Efter klimataktionen på Nationalmuseum 2023, då aktivister limmade sig fast i en målning av Monet, anordnade Sveriges Museer ett panelsamtal om konst och klimataktivism. Dagens panelsamtal var en fördjupning av den diskussionen med fokus på konst, aktivism, klimat och möjliga vägar framåt.

Håll utkik efter fler tillfällen på vår hemsida och i sociala medier. Anmäl dig också till vårt nyhetsbrev i formuläret längst ner på denna sida för att hålla dig uppdaterad om vad som händer på Sveriges Museer.

Stort tack till alla som kom! Vi ses snart igen!