Älskade museer
Ystad
2022-10-30 - 2022-10-30

Beskrivning

Välkommen på föreläsningen "Bakom kulisserna på Ystads konstmuseum: Samlingen flyttar" som äger rum den 30 oktober kl. 13.00 i konstmuseets hörsal.
Bakom kulisserna på Ystads konstmuseum sker just nu ett omfattande arbete med att flytta tusentals magasinerade konstverk till ett helt nytt museimagasin. I den här föreläsningen berättar Ystads konstmuseums intendent, Ellen Klintenberg, om det praktiska arbetet med att förvalta den konstsamling som tillhör invånarna i Ystad. Föreläsningen följs av ett samtal med möjlighet att ställa frågor även till museichef Ýrr Jónasdóttir.
Föreläsningen är gratis och arrangeras i samarbete med ABF Österlen.