Bokcirkel
Online
2021-03-01 - 2021-04-19

Beskrivning

Vill du vara med i en spännande bokcirkel och inspireras till att utforska hur museer kan utveckla nya sätt att arbeta tillsammans med besökare för att ta sig an samtidens globala utmaningar? I anslutning till boksläppet av boken Koldioxidteater på museum startar nu Västmanlands läns museum sin allra första bokcirkel. Under två tillfällen under våren 2021 läser vi och diskuterar boken tillsammans.

Projektet Koldioxidteater på Västmanlands läns museum kom år 2020 på delad andraplats för Årets pedagogiska projekt i museisverige och senare under hösten lanserades boken. Här blandar vi beskrivningar av projektet, processen och metoderna med personliga berättelser från oss som deltog, allt för att kunna dela så många olika perspektiv av projektet som möjligt med dig. Vi hoppas att du med bokens hjälp ska bli inspirerad att utveckla arbetssätt och metoder vidare.

Hur går det till?
Vi läser Koldioxidteater på museum och ses sedan på Teams för att diskutera utifrån våra olika kunskaper och erfarenheter. Alla läser på sitt sätt och boken blir ofta mer levande när du kan prata med andra som sett andra saker i innehållet!
Samtalsledare är länsmuseichef och projektledare Jennie Schaeffer.

Till det första tillfället den 12 april kl.15-16.30 läser du till och med sidan 53.
Till det andra tillfället den 19 april kl.15-16.30 läser du resten av boken.

Boken finns både på svenska och engelska och kan läsas eller laddas ner gratis här: www.vastmanlandslansmuseum.se/koldioxidteater
Där kan du också läsa mer om projektet Koldioxidteater.

Anmäl dig genom att mejla anna.blom.allalouf@regionvastmanland.se senast 1 april.
Teamslänk skickas ut senast fredagen den 9 april.
Det är kostnadsfritt att delta men det finns ett begränsat antal platser: 7 st.

Varmt välkommen!