Påsklov på museet
vegafoto-maritiman-lowres-srgb-20160420-8-av-20
2023-04-07 - 2023-04-16

Beskrivning

Välkommen till ett påsklov ombord! Maritimans påskägg är fyllt till brädden med aktiviteter för både pysselsugna och vetgiriga matroser. Varje dag mellan kl. 12.00-16.00 så står pysselverkstaden i Stora Tullhuset öppen för kreativt påsklovspyssel. Låt fantasin flöda och skapa ett konstverk som sedan får följa med dig hem. Här finns också möjlighet att förfina spionkunskaperna genom att delta i en spännande morsekodworkshop.

De yngre rekryterna tar vi gärna med på en lekfull sagovandring bland fartygen, en spännande tur som blandar fakta och fiktion. För dig som vill veta mer om Maritimans armada och livet ombord erbjuder vi en guidad fartygsvandring medan den äkta historienörden kanske hellre prickar in en guidad tur ombord jagaren Småland för mer djuplodande information. Kl. 14.00 varje dag så utför barnens favoriter Virvelina eller Tim häftiga experiment att inspireras av, och övrig tid kan du experimentera på egen hand i Tims havslabb.

Besök den högaktuella säsongstställningen Meanwhile in Ukraine, som skildrar den alltjämt pågående konflikten ur Ukrainas perspektiv. Den är baserad på material från Nationalmuseet för Ukrainas historia i andra världskriget, och förutom museifotografen Olena Shovkoplias gripande fotodokumentering så finns det också ett separat spår med fotografier och målningar, som handlar om barn och ungdomars upplevelser av krig och flykt. Missa för allt i världen heller inte utställningen Fragment, som gör sin sista vecka i Stora Tullhuset innan den i något mindre format kommer att visas ombord monitoren Sölve från 1 juni igen.

Efter att ha utforskat alla fartyg, båtar och pråmar så mättas sedan hungriga magar bäst ombord kafé Matrosen. Vi har påsklovsöppet den 7-16 april mellan kl. 11.00-16.00. Kika på dagsprogrammet på hemsidan för att på bästa sätt kunna navigera rätt under ditt besök. Biljetter köps direkt på plats på anläggningen eller ännu hellre online - där kan vi alltid garantera dig vårt bästa pris.

Äggstra mycket välkommen ombord!