Älskade museer
Skara
2022-09-29 - 2022-09-29

Beskrivning

Välkommen till en eftermiddag på Västergötlands museum med sagor och sagoväsen i fokus! Prova på det nya spelet Sagospelet Skaraborg från Högskolan i Skövde.

Du spelar genom att hitta på de smartaste och roligaste sagorna för att klara av spelets uppdragskort. Uppdragen kan lösas i två olika spellägen; samarbetsläge, hitta på och berätta tillsammans, och tävlingsläge, vem berättar den bästa sagan? Till stöd för berättandet finns en karta och resurskort med bilder och spännande information om väsen, magi och skatter.

Lars Vipsjö, lektor i medier, estetik och berättande, har varit drivande i flera projekt om sagor och myter i Skaraborg och finns på plats och kan berätta om spelet, sagovärlden KLUB och andra exempel på kulturarvsberättande genom spel, lek och fiktion.

Gå på äventyr i Fornbyn:

I Fornbyn kan du gå en äventyrsrunda med hjälp av en mobiltelefon. Älvor har ställt till det för invånarna i Fornbyn och det blir ditt uppdrag att hjälpa dem lösa mysteriet!