Historien om Sverige
20231206-stockholms-fodelse-ett-las-for-malaren
2023-12-06 - 2023-12-06

Kl 13.00 onsdag 6 december på Stadsarkivet Kungsklippan

Enligt Erikskrönikan var det Birger Jarl som lät ”Stockholms stad att byggia” och det är även den mytomspunne Jarlen och hans son kung Valdemar som signerat det brev där stadens namn nämns för första gången.

Men vad vet vi mer om hur Stockholm blev till och etablerade sig som en av det medeltida Sveriges viktigaste städer?

Med Karl Holmqvist, Medeltidsmuseet