Nätverksträff

Värva och motivera!
Välkommen till höstens nätverksträff
14 - 15 oktober

Hur engagerar vi unga volontärer?
Plats: SAGOMUSEET i småländska Ljungby

Höstens specialinbjuda talare Mimmi Mickelsson berättar om en inspirerande satsning i Malmköping.
För den som önskar finns möjlighet att stanna ytterligare en dag, lördagen 15 oktober, då erbjuds du att följa med på en Sägenresa med buss runt i Sagobygden. För Sägenresan tillkommer en kostnad på 250 kr för bussturen. Sägenresan startar i Ljungby på lördagen klockan 9 och avslutas cirka klockan 12 i Alvesta.

Program 14 oktober
09:30 Samling på Sagomuseet med kaffe och smörgås
10.00 Mötet börjar.
Under förmiddagen tar Tine Winther, Sagomuseets verksamhetsledare, med oss på en tur
genom museet och berättar om verksamheten. Vi fortsätter sedan med en Pecha kucha, då vi
delar med oss av nyheter och erfarenheter.
12.30 Lunch på egen bekostnad. Häng gärna med till Gästis! Du bokar själv via:
14.00 Gästföreläsare Mimmi Mickelsson, ordförande i Museispårvägen och svenska
spårvägssällskapet berättar hur hon som volontär jobbar med att hålla rörligt
kulturarv och ungdomars engagemang levande.
15.20 Diskussion kring dagens tema: Värva och motivera!
16:00 Sammanfattning av dagens intryck.
16.30 – 17.30 Dagen avslutas för den som vill med ett besök på Begravningsmuseet.

För dig som övernattar i Ljungby rekommenderas inom gångavstånd från museet:
Hotell Terraza, www.terraza.com
Hotell Garvaren, www.hotellgarvaren.se
Kolla när du bokar om det finns specialerbjudande!

Träffen är kostnadsfri!
Anmäl dig till nätverksträffen via mail till: annika.johansson@skansen.se
senast fredag 23 september.

Glöm inte i din anmälan att ange:
X Om du önskar delta i Sägnenresan 15 oktober
X Om specialkost då vi fikar
X Om du vill dela med dig av erfarenheter från ditt museum under Pecha kucha.
Pecha kucha är ett Japanskt presentationsformat: 20 bilder och varje bild visas i 20 sekunder.

Med vänlig hälsning!
Nätverkets arbetsgrupp

Läs mera om sagomuseet och Sagobygden på