Ansök senast 2024-05-27

Beskrivning

I ditt uppdrag som chef ligger ansvaret för Statens historiska museers sammanhållande arbete med kommunikation, att göra verksamheten så känd och använd som möjligt. Med våra starka varumärken och breda utbud vill vi vara en attraktiv plats för lärande, upplevelser och dialog om historia ur olika infallsvinklar och perspektiv. Du bidrar till att varumärkena är väl kända och till att verksamheten når ut, varför digital verksamhetsutveckling är av stor vikt. Du ser till att vi har en väl fungerade internkommunikation som utvecklas och du driver avdelningen framåt genom att inspirera och stödja medarbetarna att utvecklas i sina roller. Under din ledning agerar avdelningen professionellt, samordnat och affärsmässigt för hela myndigheten.
Den avdelningen du leder driver och utvecklar marknadsföring, kommunikation och mediaproduktion i samarbete med övriga organisationen. I uppdraget ingår också att samordna och utveckla det publika utbud som genomförs i projektform. Det kan handla om utställningar, publikationer och digital förmedling i varierande kanaler. Museibutikssortiment, strategiska samarbeten och allianser är andra områden som avdelningen driver. Verksamheten stödjer varje museum och avdelning liksom myndigheten som helhet så att vi tillsammans når vårt uppdrag och strategiska utvecklingsmål. Målgrupperna finns i hela landet och vi strävar efter en ökad användning av hela vårt utbud, där museibesök är en del tillsammans med exempelvis digitala erbjudanden.

Ditt uppdrag är att fortsätta utveckla avdelningens arbete där du har verksamhets-, budget- och personalansvar. Avdelningen har dryga 30-talet medarbetare och två enheter. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp samt är direktrapporterande till överintendenten.

Sök via länk i annonsen.