Falkenberg
Ansök senast 2024-02-02

Beskrivning

ARBETSUPPGIFTER
Rian konst är en del av Rian, Falkenbergs kommuns kommunala museiorganisation. Som konstintendent arbetar du med att tillgängliggöra, vårda och utveckla Falkenbergs kommuns konstsamling.

I samlingen finns både monumentalskulpturer i det offentliga rummet och konstverk i mindre format som är placerade på kommunala arbetsplatser runtom i kommunen. I arbetsuppgifterna under 2024 ingår att leda projekteringen av nya konstnärliga gestaltningar i det offentliga rummet, att arbeta med barn och ungas delaktighet och att genomföra en uppgradering av utställningshallen i stadshuset.
Som konstintendent arbetar du nära tillsammans med Rians konstassistent liksom med Rians museichef och Falkenbergs kommuns kulturchef.

Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har konstvetenskaplig eller konstnärlig högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta med offentlig konst i rollen som konstnär eller projektledare. Du ska vara van att arbeta hands on med offentlig konst och ha lätt för att samarbeta med både konstnärer, kommunkollegor och externa entreprenörer. Erfarenhet av att arbeta med utgångspunkt i begreppet gestaltad livsmiljö är meriterande, liksom erfarenhet av att skriva och redigera texter om konst och ge guidade visningar.

I rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan sker här>>