Stockholm
Ansök senast 2022-08-31

Beskrivning

Riksidrottsmuseum med Konsthall 16 söker Projektledare pedagogik med digital inriktning.

Är du en person som gillar att verka både operativt och strategiskt och som brinner för det pedagogiska? Då kan det här vara ett uppdrag för dig.

Riksidrottsmuseum med Konsthall 16 ligger i Museiparken på Djurgårdsbrunnsvägen i Stockholm. Här har museet funnits sedan 2007 och med Konsthall 16 sedan 2019. Riksidrottsmuseums uppdrag är att visa, samla och förvalta idrottens kulturarv och genom Konsthall 16 fokusera på samtidskonst med någon koppling till idrott och rörelse. Museets primära målgrupp är barn och unga samt en konstpublik. Huvudmän är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Tore A Jonassons stiftelse.

Nu söker vi en Projektledare pedagogik med digital inriktning

Är du en driven person som brinner för pedagogik och idrott? Då kan det vara dig vi söker! Riksidrottsmuseum befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi bland annat vidareutvecklar vår pedagogiska verksamhet och då främst med inriktning mot digitala lösningar.

Riksidrottsmuseum är organisatoriskt en avdelning inom Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna och har till uppgift att samla, vårda, förvalta och tillgängliggöra idrottens kulturarv. Riksidrottsmuseum är beläget i Stockholm och verkar i hela landet.

Om tjänsten

I din roll som Projektledare inom pedagogik med digital inriktning på Riksidrottsmuseum arbetar du med museets förmedlingsverksamhet, framför allt pedagogisk verksamhet för barn och unga, men också övrig verksamhet såsom program, guideverksamhet och digitala utställningar. Som Projektledare inom pedagogik med digital inriktning har du den tekniska kompetensen som behövs för att genomföra och bygga upp verksamheten.

Du arbetar nära den ordinarie personalen vad gäller planering, samordning och genomförande för att utveckla digital förmedling samt ta fram läroplansgrundande museilektioner. Även skapande av mindre digitala utställningar ingår i tjänsten. Tillsammans med dina kollegor och i dialog med intressenter bidrar du till att utveckla och fördjupa den pedagogiska verksamheten. För att trivas i rollen tycker du om att arbeta både praktiskt och publikt.

Projektet skapar möjligheter till ett digitalt utbud och digitala förmedlingsmetoder och syftar till att skapa en långsiktig strategi för digital förmedling för Riksidrottsmuseum. Vid starten anställs du inom ett projekt som stöds av Kulturrådet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

Har relevant utbildning på högskolenivå, gärna inom museipedagogik och/eller digital förmedling, visualisering, film/foto/webb eller motsvarande.
Är lösningsorienterad och samarbetande person som gärna möter många människor, är initiativtagande, kreativ och anpassar pedagogiska aktiviteter till både fysiska möten och digitala kanaler.
Har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.
Kan strukturera en arbetsprocess.
Håller deadlines och kan arbeta under tidspress samt är en skicklig organisatör som kan fungera både självständigt och i team.
Förstår värdet av service och det goda bemötandet.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att planera och driva projekt och tidigare har arbetat med pedagogik på en kulturinstitution, har erfarenhet av att genomföra förmedlande aktiviteter, pedagogiska program, utställningar, webb, digital förmedling och likande sammanhang för olika målgrupper. Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper.

Information och ansökan

Tjänsten är en projektanställning på 100 % mellan perioden 1/10-2022-30/6-2023. Möjlighet till eventuell förlängning finns. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta museichef Daniel Wetterskog, 08-699 60 09. Fackliga kontaktpersoner är Linda Söderqvist (Unionen), 08-699 61 84 och Åsa Bergström (SACO), 08-699 61 13.

Vi vet att en jämställd och inkluderande arbetsplats med ett brett spektrum av erfarenheter och perspektiv bidrar till verksamhetens utveckling. Vi ser därför gärna en stor bredd av sökande.

Välkommen att registrera din ansökan snarast. Sista ansökningsdatum är den 31 augusti.

Riksidrottsförbundet (RF) har till uppgift att stödja, företräda och leda idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. SISU Idrottsutbildarna (SISU) är idrottens eget studieförbund och arbetar med bildning samt utbildning inom idrotten. Tillsammans utgör vi ett gemensamt kansli som arbetar med att bilda, utbilda och utveckla idrotten i förening. Det gemensamma kansliet stödjer våra distrikt samt 71 olika specialidrottsförbund som tillsammans organiserar fler än 210 olika idrotter.