Stockholm
Ansök senast

Beskrivning

Riksförbundet Sveriges Museer driver den svenska museibranschens gemensamma intressen. Vi är en ideell medlemsorganisation med en stab som innefattar generalsekreteraren, en verksamhetskoordinator, en deltidsadministratör samt en kommunikatör på halvtid som vi nu söker en ersättare för. Vi tänker oss dig som vill ha en grundanställning (50%) och vid sidan av ha möjlighet att arbeta med egna projekt. Som kommunikatör är du direkt underställd generalsekreteraren. Arbetet sker oftast på distans samt genom möten i Stockholm. Vi har där även en trevlig kontorslokal som vi samsas om. Vi vill därför att du bor i Stockholm med omnejd.

Anställningen omfattas av kollektivavtal via Arbetsgivaralliansen. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning i sex månader. Tid för tillträde kan diskuteras.

Om tjänsten

Hos Sveriges Museer arbetar du hands-on med påverkansarbete genom kommunikation, nyhetsproduktion, bildsättning (egna bilder, andra bilder, viss bildredigering), allt med tonvikt på positionering av museerna. Du är en del i ett litet team som tillsammans strategiskt planerar och utför arbetet. Du är den som arbetar mest proaktivt gentemot massmedier och stödjer generalsekreteraren som är talesperson. 

Arbetet vid Sveriges Museer är under ständig utveckling med fokus på medlemsnytta. Sveriges Museers medlemmar driver mer än 250 museer runt om i landet. 

Kvalifikationer

För att lyckas behöver du ha känsla för slagkraftig kommunikation. Som person är du strategisk, noggrann och prestigelös. Du är också proaktiv, exempelvis vad gäller massmediekontakter. Du behärskar kommunikationsarbetets olika delar, från att skriva pressmeddelanden till att kommunicera digitalt, och har en förmåga att förmedla budskap på ett engagerande sätt. Vi vill att du tidigare arbetat med kommunikation och har vana vid program som WordPress, samt ser gärna att du har intresse för bildsättning, fotografering, bildredigering och enklare filmproduktion.
Vi tror att du har högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom kommunikation..

Är du intresserad?

För frågor kontakta generalsekreterare Gunnar Ardelius gunnar.ardelius@sverigesmuseer.se
Din ansökan, personligt brev och CV, behöver vi ha senast den 16 oktober via info@sverigesmuseer.se Skriv “Ansökan Kommunikatör Sveriges Museer” i ämnesraden tack.