Stockholm
Ansök senast 2024-02-29

Beskrivning

Är du en ansvarsfull och självgående person som gillar att sätta dig in i nya tekniska system? Då är tjänsten som driftassistent på The viking Museum något för dig!
The Viking Museum är ett museum på Djurgården i Stockholm som ger besökarna en inblick i hur livet på vikingatiden kunde vara. En betydande del av denna upplevelse utgörs av tekniken och styrsystemen bakom kulisserna. Nästan hälften av museets yta består av en åkattraktion, där automatiska vagnar på magnetspår låter besökare färdas genom en vikingatida berättelse.

Om tjänsten

En del av det dagliga arbetet kommer bestå av att ansvara för uppstart och nedstängning av museet och dess system. Där emellan kommer du att ha kontakt med olika underleverantörer, samt hålla koll på museets publika system och utrymmen under öppettiden. I rollen ingår det även att utföra vissa reparationer och serviceunderhåll, montera utrustning, lösa problem som dyker upp, samt skapa förbättringar på muséet. Vid behov kommer du även att hjälpa till på andra positioner inom organisationen.
Vid tekniska problem under dagen är det du som kommer att ha ansvar för att lösa detta på ett lugnt och metodiskt sätt. Du behöver vara beslutsam, stresstålig, kunna samarbeta med kollegor och delegera ansvar. Det är även viktigt att du är serviceinriktad och har en helhetssyn som sträcker sig från besökarperspektiv till tekniken bakom kulisserna.

Du kommer att arbeta nära tillsammans med vår Tekniska chef och museets övriga personal.

Vem är du?

Vi söker dig som är van att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du kommer att utföra både förebyggande och akut avhjälpande underhåll, alltid med säkerhet och besökaren i fokus. Du bör ha några års erfarenhet som servicetekniker inom fastighet/teaterteknik eller från automationsindustrin. Du behärskar de vanligaste mjukvarorna i MS-Officepaketet samt god svenska och engelska, både i tal och skrift. Även andra språk är meriterande. Kunskaper i Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA) samt genomgångna kurser i utrymningssamordning är även meriterande.