1 varmote nyhetsbrevMuseernas vårmöte 2019 handlar om lusten i lärandet och museerna som en genuin kunskapsbank. Museilagen pekar på vikten av kunskapsuppbyggnad och den aktiva förvaltningen av samlingarna. Museerna har stark betydelse för såväl individers som hela samhällens utveckling. 

Årets program samlar exempel på hur museer arbetar med det livslånga lärandet i mötet med publiken, utifrån kunskapsuppbyggnad och samlingar. I år äger vårmötet rum i Östersund med omnejd och som värd står Stiftelsen Jamtli och Nationalmuseum.

amanda-lind-1
Amanda Lind

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind kommer till vårmötet för att möta museisektorn för första gången i sin roll som minister.Till konferensen kommer även Paul Rapacioli och Hamid Zafar för att hålla varsin keynote.

Paul Rapacioli
Paul Rapacioli

Paul Rapacioli är grundare av nyhetssajten The Local och författare till boken God Sweden, Bad Sweden. Han föreläser om förvridna fakta, virala mekanismer och kraften i dåliga nyheter. I en värld där sanningen för stunden förlorar sitt värde kommer museerna vara viktigare än någonsin. Vad betyder Sverige för världen och hur kan museerna använda detta för att attrahera besökare? 

Hamid Zafar
Hamid Zafar

Hamid Zafar är rektorn som utsågs till Årets svensk 2019 för sina insatser som rektor på Sjumilaskolan i Biskopsgården, Göteborg. Hamid är också historieläraren som älskar museum. På Vårmötet kommer Hamid dela med sig av sin erfarenhet av att vända motgång till medgång och hur vi måste bygga kunskap i tider när alternativa fakta och fejknyheter på allvar hotar våra demokratiska grundvärden.

Läs mer på mötets programwebb, där du också hittar anmälningsformulär.