Beyond Control – The Collaborative Museum and its Challenges
Stockholm
December 1-3, 2013

NODEM 2013 sätter fokus på några av de utmaningar som museer och andra kulturhistoriska institutioner idag möter i ett alltmer medierat landskap. Konferensen för samman yrkesverksamma inom museer och kulturarvssektorn med forskare, innovatörer och entreprenörer från en rad olika områden.

Digitaliseringen inom musei- och kulturarvssektorn har pågått i decennier och har i grunden förändrat museets roll. Kunskap och tolkningsprocesser har blivit mer tillgängliga och delas och påverkas i allt högre grad genom olika samarbeten med besökare och andra. Samtidigt utvecklas inom forskning och teknikindustrin många nya verktyg, applikationer, gränssnitt och projekt som ger nya erfarenheter. NODEM 2013 för samman representanter från alla dessa grupper och vill diskutera och initiera samarbeten och innovation.

NODEM 2013 äger rum i Stadsmuseet, Medeltidsmuseet, Hilton Hotel Slussen och med en mottagning i Stockholms stadshus. Konferensen är ett samarbete mellan Interactive Institute Swedish ICT, Riksutställningar och Stadsmuseet.

Utställningsytan Interactive Salon ger olika exempel på de senaste produkterna, tjänsterna och utställningarna från museer, gallerier och kulturarvssektorn.

Läs mer på konferensens egen webbplats>>>