KiA-2024-1640×6240-240305

Kultur i Almedalen pågår 25-26 juni och innehåller en mängd seminarier med politiker, bransch- och myndighetsföreträdare. Några av frågorna som diskuteras är en politisk vision för museer, privat finansiering inom kulturlivet och evenemangssektorns ekonomiska bidrag till samhällsekonomin.

För 15:e gången arrangerar Svensk Scenkonst och Sveriges Museer Kultur i Almedalen i nära samverkan med Länsteatern på Gotland och Gotlands Museum. Genom att samla kulturfrågor under plattformen Kultur i Almedalen skapas en arena för att lyfta fram kulturens betydelse som drivande kraft i samhällsutvecklingen. Tillsammans med medverkande samarbetspartners representeras nästan alla de svenska kulturinstitutionerna och det fria kulturlivet.

Kultur i Almedalen engagerar en stor bredd av arrangörer och medverkande som vill samtala om kulturlivets angelägna frågor. Vi ser fram emot ett mångfacetterat program med många olika infallsvinklar på konst, kultur och kulturpolitik. Personligen tycker jag det är spännande att samverkan med andra samhällssektorer samt närings- och utbildningspolitiska perspektiv lyfts upp i flera inslag, säger Mikael Brännvall, vd för Svensk Scenkonst.

Kultur i Almedalen skapar utrymme för diskussioner och samtal om aktuella rapporter, utredningar och trender som har stor betydelse för kulturlivet.

– Efter 15 år har Kultur i Almedalen blivit en väletablerad och självklar plattform för Kultursverige att möta politiken. Vi är både stolta och glada över att kunna erbjuda våra medlemmar och andra intressenter den här starka scenen för våra gemensamma frågor, säger Gunnar Ardelius, generalsekreterare på Sveriges Museer.

Programmet i sin helhet finns på Kultur i Almedalens webbplats>>.