Emma Angstrom 3

Sveriges Museer förstärker sitt team med Emma Ångström som tillträdde som kommunikatör 1 februari.

Emma Ångström kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef på ett arkitektkontor. Hon har bakgrund som journalist och arkitekt och är även verksam som författare.
- Sveriges Museer har ett viktigt och brett uppdrag, både för förbundets medlemmar och samhället i stort. Jag ser mycket fram emot att forma nya kommunikationsstrategier och skapa engagerande innehåll, säger Emma Ångström.

Ångström ersätter Karin Porshage som återvänder till en tjänst inom bokbranschen.

- Vi står inför en positionsförflyttning för hela branschen, och Emma är rätt person att ta fram strategier för det, säger Gunnar Ardelius, generalsekreterare.