"Magasin nyckel till historia och framtid" är temat för årets Samlingsforum som hålls på Skissernas museum i Lund. Du välkomnas här att bidra. Riksantikvarieämbetet arrangerar konferensen i samarbete med Skissernas museum, Biologiska museet, Botaniska trädgården, Universitetsbiblioteket och Historiska museet vid Lunds universitet samt med Sveriges Museer.

Magasin är temat för årets Samlingsforum
Magasin är temat för årets Samlingsforum

Skicka in bidrag till Öppet forum
Skicka in bidrag till Öppet forum

Skissernas museum. Foto Peo Olsson.
Skissernas museum. Foto Peo Olsson.

 

Museimagasin handlar om så mycket mer än en byggnad eller ett system för förvaring. Det är också allt arbete som pågår för att samlingarna skakunna förvaltas säkert, hålla länge och samtidigt kunna användas till utställning och forskning. Det handlar också om långsiktigt rimliga kostnader och god arbetsmiljö.

Riksantikvarieämbetet välkomnar bidrag till Öppet forum om planering, byggprocessen, inredning, upphandling, flytt, risker och säkerhet, planer och rutiner eller annat kring just magasinstemat. Skicka in en kort sammanfattning (200 ord) av ditt bidrag senast den 16 augusti till gabriella.ericson@raa.se. valda bidrag får 10 minuters presentationsutrymme och gratis anmälningsavgift.

Länk till Riksantikvarieämbetets hemsida>>