Fotografiska är fortfarande det svenska museum som flest personer gillar på Facebook. Därefter kommer ABBA The Museum, Skansen, Moderna Museet och Vasamuseet. Det visar den sammanställning som Nättidningen Svensk Historia gjort av 187 svenska museer på Facebook.

Totalt visar siffrorna på fortsatt stadig ökning för museerna, liksom för oss på Riksförbundet Sveriges Museer. 1200 gillar oss på Facebook, en ökning med 370 från 2013. 2400 följer oss på Twitter, vilket är en ökning med 850 från året innan.

Se hela listan här>>>

Enligt en statistikrapport om svenskarnas internetanvändande från Stiftelsen för intranetstruktur som släpptes i november förra året besöker cirka hälften av svenskarna sociala medier dagligen. Facebook är fortfarande populärast men minskar bland de yngre. Instagram fördubblades förra året, och twitter såg en blygsam ökning.