varmoten2011_2017Urvalsprocessen för vårmötet 2018 pågår!

Museernas vårmöte är sektorns viktigaste möte, till för inspiration, kunskapsutbyte, dialog och nätverkande. I oktober lyste vi ut värdskapet för vårmötet 2018.
I mars 2017 ska vi ha valt ut arrangören som sedan offentliggörs i samband med Vårmötet i Södertälje 25-27 april 2017.

- Vi har märkt ett ökat intresse att vara värd och behöver därför skapa en bra urvalsprocess som i sin tur kan ge ett ännu bättre vårmöte, berättar Mats Persson, generalsekreterare för Sveriges museer.

Museernas vårmöte har de senaste åren lockat upp till femhundra deltagare, intressanta ditresande gäster för lokala destinationsföretag som blivit allt mer aktiva vårmötesarrangörer. Men framför allt berättar vittnesmålen från värdmuseerna om det lyft man får av att vara del av vårmötet. Museernas vårmöte går inte med vinst. Eventuella överskott blir buffertar för kommande underskott och vice versa. Så att vara värd är inte ett stort risktagande men kräver tid och engagemang.

ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT

Spara