Mångfald är ett av Värmlands Museums ledord. Vi är ett museum för alla. Detta är något utställningen 1001 Inventions har bevisat.  Våra besökare är från många olika målgrupper, allt från barn till pensionärer. Inte nog med det utan majoriteten av de som besöker utställningen är förtjusta av den.  Barnen är oftast glada över de uppfinningar de har fått prova på och de vuxna uppskattar den kunskap de har fått ta del av.

Många besöker utställningen 139LS_0601Förutom att alla barn i Värmland i åldrarna mellan 6-18 år ska besöka utställningen har vi också många inbokade besök av vuxengrupper under hösten. Det är allt från företag, föreningar, skolor och privata grupper som vill ta del av denna världsutställning medan den är i Värmland.

Utöver de värmlänningar som flitigt besöker utställningen kommer också besökare från andra städer. Stockholm, Göteborg och Oslo är några av de städer vi får in besökare ifrån, många av dem besöker Karlstad med Värmlands Museum och 1001 Inventions som huvudsyfte.
Cordoba International School och studieförbundet Ibn Rushd är två av de grupper som har åkt hela vägen från Stockholm till Värmland för att besöka utställningen.

I gästboken kan man hitta kommentarer från både vuxna och barn som på många olika språk beskriver museibesöket. Även där kan man få reda på att våra besökare kommer från många olika håll för att besöka utställningen.

139LS_06041001 Inventions är alltså en utställning som lockar människor från olika platser, med olika intressen och av olika åldrar. Det de alla har gemensamt är sökandet efter ny kunskap.  Efter ett besök i denna utställning kommer de flesta ut nöjda och fyllda med ny kunskap. Men för många räcker inte ett besök utan de planerar fler besök för att de kunna ta del av hela utställningen ordentligt.

En månad har passerat och likaså har tusentals besökare passerat Värmlands Museums entréer. Jag är säker på att det blir fler då man inne i utställningen kan hitta något för hela familjen.  Värmlands Museum är ett museum för alla.

//Seema Al-Rufeye
Receptionist, Värmlands Museum