Just nu är vi i full gång med att planera och spela in säsong två av podden 100 samtal som har premiär senare i höst. Som ni kanske hört utgår varje podd-samtal från ett föremål hos ett museum. Nu söker vi fler föremål och nya museum att lyfta upp i podden.

image

Under första säsongen har vi bland annat fått lära oss mer om superdatorn ”Connection Machine” med smeknamnet Bellman från Tekniska museet, en utrotad myskoxe från Göteborgs Naturhistoriska museum, en spade inlindad i taggtråd från Armémuseum, judereglementet från Judiska museet, en telefonkiosk från Arbetets museum, ett svärd, äldre bronsåldern från Bohusläns museum, en adventsstjärna från Nordiska museet och brev skickat av påven 1229 från Gotlands museum. Alla föremål har kopplats ihop med en aktuell fråga i vår samtid.

Vi vill nu sammanställa en lista på museer som skulle tycka det var roligt att dela med sig av kunskap om föremål från era samlingar till poddpubliken. Maila ditt intresse till sofia.embren@sverigesmuseer.se så berättar vi mer om vad det innebär. Hoppas vi hörs!