PREMIÄR! Hur hänger kunskapsmotstånd i historien ihop med dagens "fake news"? Hör Åsa Wikforss, akademiledamot, författare och professor i teoretisk filosofi samtala med historieprofessor Arne Jarrick, verksam hos centrum för evolutionär kulturforskning vid Stockholms Universitet.

100_samtal_logga

I detta avsnitt tar vi avstamp hos Tekniska museet i Stockholm med hjälp av intendent Peter Du Rietz och föremålet "Connection Machine" som fått smeknamnet ”Bellman”.

Om podden ”100 samtal”
Den svenska demokratin fyller hundra år. För att fira bjuder Sveriges Museer in till 100 samtal om sådant som påverkar vår demokratiska utveckling. Med avstamp i historien sätter vi ljus och perspektiv på vår samtid och framtid. Till vår hjälp har vi tagit några av Sveriges mest intressanta tänkare och experter. Med nya avsnitt varje fredag hela sommaren pratar vi lösningar på miljöproblem, om rasism, skolan, mediemakt, partipolitik, juridiska rättigheter och mycket mer som brukar brännas. Museer är en utmärkt arena för fördjupande samtal – bortom dagens polariserade debatt.

Prenumerera här: https://podcasts.apple.com/…/podcast/100-samtal/id1470969824