Historien om Sverige
svt-hos-med-farah-16-9
Linköping
2023-10-31 - 2023-10-31

Beskrivning

"Historien om Sverige med Farah" är ett historieprogram för barnen och hela familjen. Programledaren Farah Abadi visar spännande och fascinerande filmer om händelser och företeelser i vårt land plockade ur huvudserien "Historien om Sverige". På höstlovet kan Östergötlands museum erbjuda en exklusiv förhandsvisning av det första avsnittet, där det bland annat berättas om Bergsgraven.

Sveriges historia är spännande, rolig och ganska ofta läskig och brutal. Historien om Sverige med Farah berättar utifrån barnens perspektiv och förklarar ibland komplicerade skeenden på ett enklare vis. Faktainnehållet är anpassat till barn från 6 år och uppåt.

Det första avsnittet handlar om tidsperioden år 10 000 f kr–1 700 f kr, det vill säga stenåldern. SVT har bland annat filmat på Östergötlands museum och berättar om den kända Bersgraven, som hittades när Bergsrondellen i Linköping byggdes på 1950-talet.

Efter förhandsvisningen i Wallenbergsalen håller museipedagog Caroline Morgansdotter Blomsten en familjevisning i den kulturhistoriska utställningen Vägen hit, med fokus på Bergsgraven.