Historien om Sverige
Luleå
2023-10-31 - 2023-10-31

Historieäventyret
- Höstlovsaktiviteter för barn på Friluftsmuseet Hägnan.

På höstlovet, 31 oktober till 2 november, blir friluftsmuseet en del av SVT:s kunskapssatsning Historien om Sverige. På Hägnan innebär det ett interaktivt historieäventyr.

– 1867 var det nödår här i norr. Medan man i södra Sverige skickade sitt överflöd av spannmål till Londons hästar svalt folk i Norrbotten och tvingades äta lädersulor och lavar, säger Erica Rönnbäck, museipedagog. Under höstlovet får barn hjälpa den utsvultne bondpojken att hitta nyckeln till den utlovade brödkistan och får samtidigt till sig en del av historien om Sverige.

När: tisdag 31/10, onsdag 1/11, torsdag 2/11, kl 12-15.
Kostnadsfritt. Ingen föranmälan behövs.
Det finns möjlighet att delta i historieäventyret vid två tillfällen per dag.
Start 1: Kl. 12.00-13.15.
Start 2: Kl. 13.30-14.45.