Älskade museer
quizz
Härnösand
2023-10-29 - 2023-10-29

Beskrivning

Under söndagen 29 oktober kl. 14.00 kan du testa dina kunskaper i en frågesport om historia för hela familjen. Tema: Sveriges historia. Delta gärna i lag, med föräldrar, mor-/farföräldrar eller med kompisar. Rekommenderat maxantal är 4 personer/lag, men det går att vara fler än så också om det blir nödvändigt. Det går även bra att delta ensam. Pris till vinnarna.

Anmäl gärna dig och ditt lag via museets hemsida. Länk finns här https://vnmuseum.se/historiequiz-familj/ Det går också bra att komma oanmäld.

Naturligtvis får man inte använda telefonen eller annan elektronisk utrustning under tävlingen.

Quizet pågår ca 1 timme.

Plats: Kafé Murberget, 1 trappa upp

----

Förutom historiequiz kan höstlovslediga barn och ungdomar aktivera sig på egen hand på museets obemannade aktiviteter hela helgen 28-29 oktober kl. 10.00-16.00. Här nedan kan du se vad det är för aktiviteter.

Tipspromenad
Testa dina kunskaper om olika hösttraditioner. Svara på frågorna tillsammans eller tävla mot varandra när ni går runt på museiområdet. Svarstalonger hämtas i receptionen.

Historieagenterna
IT-agenten jobbar på museet men verkar ha blivit alldeles förvirrad och behöver hjälp med att reda ut vad som är vad bland kablar och gamla apparater. Det är dags för historieagenterna att rycka in och hjälpa till!

Aktiviteter på väsenstigen
På väsenstigen får man höra om alla möjliga väsen som sägs leva mitt ibland oss. På vägen finns det olika uppdrag att göra. Hur många träd hinner du nudda på en minut egentligen? Här kan en mobiltelefon eller en klocka vara till hjälp.

Aktivitetsboken forntidsresan
Har du upplevt utställningen forntidsresan ordentligt? Ta en aktivitetsbok och se om du klarar ut allt i den. Älgen vill gärna hitta till sin gran och korsordet kommer inte lösa sig själv!

Välkommen till Västernorrlands museum under Älskade museihelgen 28-29 oktober!

Fri entré!