Älskade museer
Stockholm
2022-10-29 - 2022-11-05

Beskrivning

Välkommen till en öppningshelg 29-30 oktober på Livrustkammaren! Vi startar en fullspäckad höstlovsvecka med premiäröppning av familjeutställningen Enhörningar – tror du på mig så tror jag på dig. Vi berättar om vad en enhörning kan vara idag och hur har den funnits som myt världen över i tusentals år. Upptäck enhörningens magiska värld, se unika enhörningsföremål och gå på upptäcktsfärd i barnens egen lekhörna fylld med enhörningar, sagoböcker och mystiska koffertar.
Fler roliga aktiviteter för höstlovslediga:

Unicorn Grand Prix. Käppenhörningsridning i Livrustkammaren. Kan du tämja din enhörning och slå banrekordet? Ta med din egen käpphäst eller låna här.
29 oktober- 5 november Kl 11.00-16.00 i hörsalen. Gratis (Obs ej sönd 6 nov.)

Specialvisning Manga Royals
I utställningen Manga Royals har kungar och drottningar inspirerat tecknarna från det svenska mangakollektivet Nosebleed till äventyrliga och fantasifulla bilder i mangastil.
1 och 3 november, kl. 15.00. Gratis

Familjevisning i museet
Följ med på en visning med guide i de magiska valven på Stockholms slott. Se föremålen och hör berättelserna om Sveriges kungliga historia. Alla dagar kl 13.00. Allmän visning kl 14. Gratis.

Slottsmusen Barnspår
Var gömmer sig slottsmusen egentligen? Slottsmusen har bott i Slottets källare i flera hundra år och har ett hemligt skrin fyllt med roliga saker.