Älskade museer
skh-2023-skapande-skriv-test-copy
2023-10-22 - 2023-10-22

Beskrivning

Är du mellan 15 och 20 år och vill utforska ditt skrivande? Skriver du kanske låtar eller dikter, eller är nyfiken på att börja? Då är det här något för dig. Varmt välkommen till vår skapande verkstad – här får du skriva med rapartisten Beri Gerwise och hämta inspiration från Karin Boye.

Dagen inleds med en kort visning av utställningen om Karin Boye på Fullersta Gård. Där hittar du spår från Boyes liv genom anteckningar, fotografier, litteratur och mycket mer. Karin Boye (1900–1941) var lyriker, prosaist, översättare, samhällsdebattör, journalist och fredsaktivist – och räknas till en av Sveriges största modernister.

Efter visningen utforskar vi skrivandets konst i en workshop tillsammans med skådespelaren och rapartisten Beri Gerwise, som nyligen var aktuell i dramatiseringen av Karin Boyes Kris. Inga förkunskaper krävs. Gratis!