Påsklov på museet
Eskilstuna
2023-04-11 - 2023-04-14

Beskrivning

I Leksmedjan kan du leka dig tillbaka till 1600-talet och prova livet i en smedsfamilj. Hamra på städet, väg dina varor, laga mat i köket och häng tvätten. Leksmedjan är roligast för barn mellan 3-10 år. Barn leker i sina vuxnas sällskap.

Hur luktade det på 1600-talet? Vågar du stoppa ner näsan i de olika askarna? Kanske finns det både härliga och lite mindre härliga dofter… Luktexperimentet finns i Leksmedjan.

Även museismedjan är öppen. Huset består, precis som när den byggdes på 1650-talet, av en smedja och en bostad. Här får du uppleva hur smedsfamiljerna för 300 år sedan levde och arbetade.

På området finns också flera utomhusutställningar, hantverkare samt café och restaurang.