Ansök senast 2023-05-14

Om tjänsten
Som butiksansvarig har du en ledande roll där du får arbeta med att förvalta och utveckla Vasamuseets butik. Genom att driva vår museibutik ska vi förlänga upplevelsen och museibesöket och förmedla ytterligare kunskaper och insikter, samtidigt som vi stärker vårt varumärke. För oss är det viktigt att agera på ett ansvarsfullt sätt och att föregå med gott exempel vad gäller hållbarhet. Därför arbetar vi aktivt för att säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster i vår butik. En viktig del i ditt arbete initialt blir att ta fram en strategisk plan för butikens fortsatta utveckling, med fokus på just detta.

I rollen ansvarar du för inköp, skyltning, lagerhållning, butikskommunikation, kassahantering och ut- och inleveranser. Att arbeta med kravställning vid upphandling av varor är också en del i ditt arbete. Du arbetar strategiskt och kontinuerligt med att hålla butikens sortiment uppdaterarat och relevant för våra besökare. Ett besök i butiken ska fullända museibesöket, locka till fler besök och ge en möjlighet till djupare förståelse för museets utställningar och samlingar. Som butiksansvarig leder och coachar du dina kollegor och tillsammans arbetar ni för att förstärka upplevelsen av museibesöket och leverera en hög service till våra besökare. Du rapporterar till enhetschefen för Publikenheten.

Din kompetens och bakgrund
Du ska ha lägst avslutad gymnasieutbildning. Du ska ha tidigare arbetslivserfarenhet av att en ledande position i butik och har god erfarenhet av kassahantering, inköp och sortimentval, butikskommunikation och andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i butik. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Övriga språk ses som meriterande. Har du genomgått någon säljrelaterad utbildning, tidigare arbetat med upphandling eller har erfarenhet av arbete i en museibutik ses det som meriterande. Du bör ha ett intresse och kunskap av hållbarhetsarbete.

Dina egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du brinner för service och har god förmåga att sätta våra besökare i främsta rummet. Du är utåtriktad och har en hög kommunikativ förmåga och har lätt för att etablera kontakt med människor, såväl kollegor som besökare. Du är samarbetsorienterad och trivs med att arbeta tillsammans med andra och tar ansvar för att nå det gemensamma resultatet. Du bidrar med positivitet och engagemang och du leder och coachar dina kollegor i den andan. Tillsammans bidrar ni till att skapa en flexibel samarbetsorganisation.

Mer om oss
Vasamuseet visar Vasa, världens enda bärgade och restaurerade skepp från 1600-talet. Varje år hälsar vi ett stort antal besökare välkomna och museet är världens mest besökta maritima museum. I Vasamuseets Publikenhet arbetar vi med kunskapsförmedling och värdskap. Förutom entréfunktion och säkerhet, ingår butiksverksamhet och visningar. Vi arbetar vi för att ge våra besökare en unik upplevelse och ett minne för livet.

Anställning
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön, vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Torbjörn Ågren Enhetschef Publikenheten: 08-519 558 12

Fackliga kontaktpersoner
Emma Olofsson, ST:08-519 548 27
Robert Herpai, SACO: 026-455 14 62

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 14 maj genom att registrera dig via länken till vår hemsida. Bifoga CV och personligt brev. Första intervjuer äger rum 29-30 maj.

Övrigt
Statens maritima och transporthistoriska museer är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. SMTM har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.

SMTM har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsföretag och liknande.