Ansök senast 2023-09-17

Om tjänsten

För att stärka kompetensen inom myndigheten avseende transporthistoriska nätverk, söker vi en intendent med särskilt fokus på järnväg, väg och flyg. I rollen planerar och genomför du transporthistoriska nätverksträffar och/eller forum för civilsamhället som SMTM är huvudarrangör för. Arbetet sker i nära samverkan med Järnvägsmuseet och myndighetens transporthistoriska samlingar. Du deltar även i arbetet med de maritima nätverksträffar och fora som vi arrangerar. I rollen ingår också att fånga upp önskemål om och att initiera nya nätverkssamarbeten, till exempel nätverk med närings-, samtids- eller hållbarhetsfokus. Du ger också stöd till och samarbetar i med föreningslivet och lokala museer.

I den här rollen får du utåtriktade, nyskapande och omväxlande arbetsuppgifter och blir en aktiv part i att bevara och använda historiskt intressanta fordon. Du ger stöd åt de som är engagerade inom området genom att bistå med och utveckla kunskapen om det transporthistoriska kulturarvet. Du får även möjligheten att utveckla SMTM´s nätverksarbete och att arbeta med att utveckla vårt samarbete med civilsamhälle och lokala föreningar inom det transporthistoriska området. Eftersom SMTM arbetar för att det transporthistoriska kulturarvet bevaras, används och utvecklas i hela landet, ingår en del resor i arbetet. SMTM har även olika internationella samarbeten som kan vara relevanta för arbetet.

Din kompetens, erfarenhet och bakgrund

Du ska ha väl dokumenterade kunskaper inom det transporthistoriska området (såsom järnväg, väg och flyg) av kulturhistorisk karaktär och av relevans för tjänsten. Dessa kunskaper kan vara formella i form av till exempel akademisk examen, men de kan också bygga på ingående erfarenheter genom exempelvis arbetsliv. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med projekt, evenemang eller relationer inom det svenska föreningslivet. God kännedom/goda kontakter inom transporthistoriska organisationer är även det meriterande. Vi ser gärna att du har en hög förståelse för olika aktörers förutsättningar, särskilt inom föreningslivet.

Dina egenskaper

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du har mycket god social kompetens, ett positivt förhållningssätt och du trivs i en utåtriktad roll. Du har vana av att arbeta självständigt och själv prioritera i dina arbetsuppgifter, samtidigt som din förmåga att arbeta i team är mycket hög och du trivs i samarbete med andra. Du driver ditt arbete systematiskt mot mål och du bidrar även till att de gemensamma målen för verksamheten nås. Du uppskattar variationen som rollen ger med ett ibland mer handfast och praktiskt arbete och du är villig att hjälpa till när det behövs. Du har ett strukturerat arbetssätt och är noggrann, samtidigt som du är flexibel och kan anpassa dig efter ändrade förutsättningar.

Anställning och lön

Tillsvidareanställning, heltid. 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Månadslön, vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

På SMTM erbjuder vi dig ett arbetsupplägg som ger dig möjlighet att arbeta på distans när arbetet tillåter. Övrig arbetstid sitter du i våra moderna kontorslokaler i centrala Stockholm. Vi har även flextid, friskvårdsbidrag och semester enligt avtal som sträcker sig mellan 31 och 35 dagar per år.

Anna Arnberg, enhetschef Kulturarvsenheten: 08-519 549 47

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 17 september genom att registrera dig via länken till vår hemsida. Bifoga CV och personligt brev.