Gävle
Ansök senast 2024-06-09

Beskrivning

Länsmuseet Gävleborg är en stiftelse som arbetar för att länets kulturarv ska betyda mer för fler. Museet har ca 30 anställda som arbetar med utställningar, pedagogik, samlingsförvaltning, uppdragsverksamhet inom arkeologi och byggnadsvård samt mycket annat. Dessutom bedrivs museibutik och kafé. Länsmuseet arbetar i länets alla tio kommuner, med museibyggnaden i centrala Gävle och föremålssamlingarna på Brynäs som självklara medelpunkter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den utåtriktade kommunikationen är den huvudsakliga arbetsuppgiften – operativt men även analytiskt och strategiskt inför den framtida utvecklingen av museet. Du kommer att ha kontakt med de flesta medarbetare i organisationen men även externa samarbetspartners och besökare.

Du kommer att arbeta med:
samordning och leverans av information och innehåll
strategisk marknadsföring och utvecklingsarbete
museets hemsida samt sociala medier
grafisk formgivning – designa, montera och printa
utställningsarbete – en del av teamet kring en utställning.

Om dig
Länsmuseet söker en noggrann, strukturerad och effektiv person som är lättlärd och kommunikativ. Förmågan att prioritera och att vara en lagspelare med god samarbetsförmåga är egenskaper som värderas högt. Du har ett öga för grafisk form och är kreativt lagd. Vi söker dig med erfarenhet av strategisk marknadsföringsutveckling.

Kompetenskrav:
Minimum, eftergymnasial utbildning eller yrkesutbildning inom för tjänsten relevant område
Erfarenhet i Adobe Creative Suite
Goda svenska och engelska språkkunskaper
Erfarenhet av grafiskt arbete

Meriterande:
Kunskaper i videoredigering
Erfarenhet av Meta-business suite
Erfarenhet av strategisk marknadsföring
Körkort (B)

Vikariat 100 %, 10 månader
Arbete under helger kan förekomma.
Individuell lönesättning tillämpas.

2 september 2024 eller enligt överenskommelse

För mer information om tjänsten
Jonas Westlund, avdelningschef Kommunikation och Publika möten,070-3836669, jonas.westlund@xlm.se
Fackliga företrädare: Ingela Broström, DIK, ingela.brostrom@xlm.se

Sista ansökningsdag
2024-06-09
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan
CV och personligt brev skickas i PDF-format till lansmuseetgavleborg@xlm.se. Märk mejlet med ”vikarie kommunikatör”