Ansök senast 2024-05-26

Beskrivning

Vi söker dig som vill jobba extra som museilärare på våra museifartyg, belägna vid Galärvarvet i Stockholm. Du arbetar med kunskapsförmedling och håller dagliga visningar av våra museifartyg för barn och vuxna, på både svenska och engelska samt besvarar frågor kring våra utställningar och inom museets ämnesområde. Du är vårt entusiastiska ansikte utåt som bidrar till besökarens trivsel och lärande. Arbetet som museilärare hos oss är varierande och innehåller en stor del praktiskt arbete. Du ronderar våra utställningar och lokaler och säkerställer att allt är snyggt, prydligt och säkert, samt informerar om verksamheten och servicefunktioner.

På museifartygen är arbetet till stora delar förlagt utomhus och enklare fartygsbestyr kan förekomma. Kassahantering och viss butiksförsäljning samt lagerhållning är en del av det dagliga arbetet. Som museilärare har du även en roll i museets utrymningsorganisation. Det kan också bli aktuellt att du vid behov arbetar som museilärare på museet. På både museet och museifartygen har vi konferensverksamhet och programverksamhet, där du som museilärare är stödjande till i mottagande och genomförande.

Bifoga CV och personligt brev.