I måndags släppte Myndigheten för Kulturanalys den officiella besökssiffran för landets museer 2013. Den ökning av museibesöken som Riksförbundets besöksundersökning visade i januari i år bekräftas nu i Myndighetens rapport, Museer 2013.

Totalt gjordes minst 17,7 miljoner besök på landets museer år 2013, vilket är en ökning från 2012. Omkring 40 procent av besöken gjordes på något av landets centralmuseer. Minst 2,7 miljoner besök gjordes av barn och unga till och med 18 år.

Ladda ner rapporten här>>>

Rapporten Museer 2013 innehåller den officiella statistiken för museernas verksamhet år 2013. För första gången ingår den grupp museer som kategoriseras som arbetslivsmuseer i statistiken.