Jubileumsprojektet Göteborg berättar arbetar med att dokumentera det samtida Göteborg. Hundra göteborgare har fotograferats och intervjuats om livet i staden. Nu nomineras projektet utsett till Årets samtidsdokumentation. Priset delades ut av DOSS under museernas Vårmöte 2021.

DOSS – Dokumentation av Samtida Sverige. DOSS vill med priset uppmärksamma särskilt inspirerande och nytänkande samtidsdokumentära projekt.

Skärmavbild-2021-04-27-kl.-15.44.30
Göteborg berättar. Foto: Stefan Edeltoft.

– Dokumentationen är ett fantastiskt material som ger röst åt människor som bor och lever i Göteborg idag. Fotografier och intervjuer kommer användas i utställningar den närmsta tiden men också sparas i museets arkiv för framtida forskning om dagens Göteborg, säger Carina Sjöholm, museichef på Stadsmuseet.

Om priset
Priset för Årets samtidsdokumentation 2021 delas ut digitalt på Museernas årsmöte den 27-29 april 2021. De övriga nominerade är Världskulturmuseerna och Norrbottens museum.

Göteborg berättarär ett projekt och en utställning som dokumenterar det samtida Göteborg och görs i samband med stadens 400-årsjubileum.