Sveriges Museer och Svensk Scenkonst bjuder in till ett webbsänt samtal om kultur i hela landet – post corona, med kulturminister Amanda Lind och moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp.

Ett redan hårt pressat kulturliv pressas ytterligare av coronakrisen och dess följder. Scenkonst och museer riskerar framtida konsekvenser för verksamheterna. Kultur ska vara tillgängligt för alla och kultur stärker demokratin men hur gör vi det möjligt efter Coronakrisen?

Svensk Scenkonst och Sveriges Museer bjuder in till ett samtal med kulturminister Amanda Lind och moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp. Medverkar gör även Mikael Brännvall, vd, Svensk Scenkonst och Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare, Sveriges Museer. Moderator är Nisha Besara, tidigare chef för Unga Klara.

Samtalet sänds från Tekniska museet den 1 juni klockan 16:00-17:00

Länk till samtalet: