museipodden_avsnitt1_webbild320

Nu har vi startat Museipodden – för dig som är nyfiken på museerna och framtiden!

I Museipodden spanar Sveriges Museer framåt, som en del av vår framtidsprocess 3.0 som nu tar sin början och skall pågå under några år framöver. Vad behöver framtidens publik? Hur kan museerna vara med och stärka individer och samhälle genom kunskap? Vilka är de strategiska vägvalen?

I det första avsnittet talar fyra chefer för kommunala museer om #metoo, vägval och framtida utmaningar: Björn Varenius från Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg, Daniel Werkmäster från Uppsala konstmuseum, Tina Karlsson från Friluftsmuseet Gamla Linköping och Tina Rodhe från Medeltidsmuseet. Samtalet leds av Mats Persson på Sveriges Museer. Plats: Medeltidsmuseet, Stockholm

Lyssna på Museipodden, avsnitt 1