Vid senaste styrelsemötet i riksförbundet antogs fem nya medlemmar:

Pyhagaros-loggaPå väg upp för Södra Berget i Norrtälje ligger Pythagoras - en gång motorfabrik, idag ett levande museum. Här berättas om mäns och kvinnors vardag, om kampen för drägliga arbetsvillkor, om entreprenörer och ingenjörer, om konst och teknik i skön förening, barnens lekar och trädgårdsväxter från förr. Besökarna kan hälsa på i en arbetarbostad med trädgård, lyssna till tändkulemotorer och remdrivna maskiner, se tjänstemännens och direktörernas värld i ett gammalt affärskontor eller bara leka en stund i Barnens Pythagoras.

Hagalund, Olle OlssonOlle Olssson Haglunds museet. I huset , som byggdes 1891, av Olle Olsson Hagalunds morfar,bodde Olle Olsson hela sitt liv. Där visas målningar,teckningar,teaterskisser och en film med konstnären, samt foton från den rivna kåkstaden Hagalund. Ett unikt konstnärshem , som drivs av konstnärens dotter med bidrag från Solna Stad.

 

bellmanhuset1915Med adress Urvädersgränd 3 ligger Bellmanhuset. Här bodde Carl Michael Bellman under åren 1770 - 1774, och här skrev han merparten av Fredmans Epistlar. Huset ägs i dag av Ordenssällskapet Par Bricole.

 

NCK_logo02webNordiskt Centrum för Kulturarvpedagogik är ett nordiskt-baltiskt centrum för kreativ utveckling av och forskning om kulturarv och lärande. Vi arbetar med omvärlds-bevakning, policyfrågor och utvecklingsprojekt med syfte att höja människors kompetenser, verka för regional tillväxt och stärka social inkludering. I korthet är NCK ett forum för dem som arbetar med kulturarv, pedagogik och lärande inom museer, arkiv, kulturmiljö och konst. NCK har antagits som associerad medlem.

red heavenTalk of the town AB arbetar med ljudguider för mobil eller mp3-spelare och har antagits som associerad medlem i riksförbundet. (Bild by Olof S at Flickr CC BY-SA 2.0)

 

 

Hela medlemslistan hittar du här>>>