Myndigheten för Kulturanalys har undersökt hur kulturinstitutionernas uppdrag kring mångfald ser ut och hur de uppfattas.

klara-tomson-kulturanalys-006-jpgI vår undersökning ser vi att det finns ett stort engagemang för frågorna hos kulturinstitutionerna, och att de på olika sätt arbetar med dessa uppdrag.
Men vi ser också att det finns en överhängande risk för att aspekter som jämställdhet och tillgänglighet prioriteras före utländsk bakgrund, då det finns en tydligare bild av vad som ska åstadkommas inom de områdena, säger Klara Tomson, utredare Kulturanalys

Länk till rapporten Vilken mångfald? >