BESÖKSBAROMETERBILDEN2Vi har läst av museisommaren hos våra medlemmar och ser då att besöksbarometern visar på marginellt lågtryck under 2017 jämfört med 2016.

54% av de som vi kan jämföra med fjolåret anger att de haft färre besökare perioden maj-augusti. 43% anger en ökning.  3% ser ingen skillnad. Vi vågar oss inte på att tolka dessa siffror då vi inte har tillräckligt med underlag, men vi vet till exempel att en del stora museer haft stängt för ombyggnad. Några som öppnade nytt 2016 har tappat under 2017 medan andra som nyöppnat i år har fått fler besökare så detta verkar gå på ett ut. Vi tackar alla flitiga uppgiftslämnare och återkommer med fråga om årssiffran första veckan i januari.