Alla museer kan nu planera för att öppna upp helt från den 29 september. Under en pressträff idag meddelade kulturminister Amanda Lind att regeringen tagit beslutet att gå vidare med fas fyra och därmed avskaffa alla deltagarbegränsningar.

– Sällan har ordet äntligen känts så rätt. Äntligen tas steg fyra inom mindre än en vecka. Inga deltagarbegränsningar kvarstår för museernas större arrangemang, men självklart tar museerna fortsatt ansvar för ett säkert besök, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer.

Läs regeringens pressmeddelande på regeringen.se