Vem kommer till tals? Vad berättar vi? Hur gör vi? Behövs vi? Till vad?  Och – vilka är vi? Under ett tre dagars fullmatat möte kommer Riksförbundet Sveriges museer och Riksantikvarieämbetet lyfta gemensamma frågor. I trettiotvå seminarier kommer samtidens och framtidens utmaningar tydliggöras och diskuteras. Hur möter vi dem? Det handlar om mångfald, samhällsomvandlingar, delaktighet, politik och skapande.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth delar ut Riksantikvarieämbetets förtjänstmedalj och pris till Årets museum på mötets första dag, den 8 april.

Pressinbjudan som pdf >>>

Alla är där!
Närmare 500 personer träffas i Umeå, Europas kulturhuvudstad den 8 – 10 april för att diskutera dessa frågor. Du möter kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, fil.dr Anna Lund - som för första gången i historien kan berätta vilka det är som jobbar i branschen, Josette Bushell Mingo som debatterar om representation och tillhörighet, Christer ”Mr Mello” Björkman - som pratar om gemenskap och mångfald och över hundra andra intressanta personer som har något viktigt att säga.

Moderator är journalisten Lena Sundström.

Programmet
Läs hela programmet här >>>.

Har du frågor om programmet kan du kontakta projektledare för mötet, Anki Berg på tel. 070-320 81 55, anki.berg@sverigesmuseer.se.

Kom hit!
Du som är journalist och vill vara med där det händer, är välkommen att delta i hela eller delar av programmet utan kostnad. Anmäl dig till Lena Calderon, Pressansvarig på Riksantikvarieämbetet, tel 08-5191 8007, lena.calderon@raa.se. Ange gärna vilka seminarier du vill bevaka.

Du som inte kan komma, kan ändå följa hela konferensen på sajten: www.varmote2014.se. Där kommer vi löpande att lägga ut artiklar och filmer, före och under mötet.

Välkommen!