Vi har nu haft några riktigt bra och kreativa dagar här i Riga, där vi planerat för museets framtidfrågor och skapat kontakter med goa medarbetare i Riga inför år 2014. Det året är Umeå och Riga europeiska kulturhuvudstäder.

Programmet för Umeå 2014 hämtar sin inspiration från de åtta samiska årstiderna och har ett nordligt perspektiv. Målen med året är att stärka människorna, stärka staden, stärka kulturen, stärka norra regionen samt stärka det europeiska samarbetet. Jajamän, det tror vi på.

En sak är säker att temperaturen i stadens kulturdebatt definitivtStafettblogg har höjts.  Det puttrar och pyser, byggs och diskuteras, för och emot. Debatten är en vinst i sig som jag tror kommer att gagna Umeås kulturliv i framtiden.

Västerbottens museum siktar givetvis via hela vårt omställningsarbete mot att vara ett starkare, bättre och än mer innehållsrikt museum år 2014, det puttrar ordentligt även i våra grytor.;)

Jag vill passa på att välkomna er alla till Umeå år 2014, det är ett år ni inte bör missa. Givetvis är ni välkomna redan nu.  På Västerbottens museum har vi arbetat väldigt mycket med värdskap och bemötande, ett ämne som museets informatör Anki Berg höll ett seminarium om på vårmötet under temat ”Att möta Olle i grind – från museibesökare till gäst”. På Västerbottens museum vill vi uppfattas som engagerade, tillgängliga och kvalitetsmedvetna. Kom gärna och testa oss, håller vi måttet?

Nu tackar jag för mig,

Vi ses