Fredrik, Erika, Lotta, Mikael, Noomi och Mats... Få koll på museicheferna som är nya från i år eller tillträder till hösten.

fredrik960
Foto: Marianne Eriksson, Regeringskansliet

Fredrik Linder blir från 2 september Stockholms nya stadsantikvarie och chef för stadsmuseiavdelningen där Medeltidsmuseet ingår. Fredrik Linder arbetar idag som departementsråd och chef för enheten för kulturarv och livsmiljö vid Kulturdepartementet.

Erika Lanner

Erika Lanner blev i februari ny chef för Nobel Prize Museum. Hon kommer från Nobelsfärens ledning. I samband med chefsbytet passade museet i Gamla stan också på att genomföra ett namnbyte. Det tidigare Nobelmuseet heter numera Nobel Prize Museum eller i dagligt tal Nobelprismuseet.

_08A8032

Lotta Hofflander är sedan nu i maj ny museichef vid Järnvägens Museum i Ängelholm. Hon har tidigare bland annat varit projektledare för uppstarten av IKEA Museum.

Mikael Ahlund

Mikael Ahlund är sedan februari chef för Gustavianum, Uppsala universitetsmuseum. Han har tidigare arbetat vid Nationalmuseum i Stockholm och har de senaste åren varit biträdande chef för Gustavianum och Universitetsantikvarie.

Noomi Eriksson

Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Noomi, som är civilekonom, kon dessförinnan från en tjänst som direktör för styrning och planering i Sjöfartsverket

right-sidebar_mats-persson_armemuseum-340×292-150×150

Som vi tidigare berättat blir Mats Persson chef för Marinmuseum i september.