...och vi har ett resultat! Det blev totalt 103 idéer som genererades under storworkshopen på Vårmötet i Östersund under ledning av Tyra och Jonas från Fantastic Studios. Ett hundra tre idéer! På en timme. Fantastiskt verkligen. Längre ned på sidan finns en länk till metoden och resultatet från workshopen.

IMG_5109
Workshop för 100 samtal med Fantastic Studios under Vårmötet.

Som vi berättat tidigare var denna workshop en del av det demokrati- och framtidsprojekt som vi på Sveriges Museer driver med stöd av Postkodlotteriet. Ett av målen med vårt arbete inom projektet är att utveckla och bidra med konkreta metoder för hur museer runt om i hela Sverige kan fortsätta utvecklas som tydliga och legitima aktörer vars kunskap och expertis efterfrågas av allt bredare och fler målgrupper (både bland besökare och kandidater som söker jobb).

img_5113-1-e1556025617338
Deltagarna under workshopen på Vårmötet i Östersund.

Så målet var i praktiken egentligen inte att ta fram själva idéerna, utan att presentera och inspirera med en både konkret och möjlig metod att använda nu när ni åkt hem till era verksamheter igen. Sen kan de 103 idéerna som vi gemensamt kom på få vara grädden på moset. För det finns verkligen en hel del guldkorn däri. Håll till godo!

LÄNK TILL METOD OCH RESULTAT.

Vårhälsningar från
Sofia Embrén, Projektledare