exhibition-1659453_1280

Sveriges Museer har lämnat ett remissvar på betänkandet Inskränkningarna i upphovsrätten (SOU 2024:4).

Sveriges Museer står, liksom länsmuseernas samarbetsråd, bakom förslaget i dess huvudsakliga innebörd. I den fortsatta lagstiftningsgången bör dock regering och riksdag säkerställa att kulturaktörer, som museer, inte riskerar att drabbas av konsekvenser som kan vara hämmande för det som måste betraktas som delar av museernas ordinarie verksamhet.

Läs hela remissvaret här>>.