Stockholm
Ansök senast 2023-03-31

Beskrivning

Kom och jobba med oss!
Nu söker vi fler guider till sommarsäsongen 2023 med chans till timanställning även resten av året. Vi söker dig som tycker om att möta människor och som har en mycket god känsla för service, sälj och värdskap. Tillsammans med dina kollegor är du med och skapar en fantastisk upplevelse för våra besökare i museet.

Tjänsten är mycket utåtriktad vilket ställer höga krav på att du har social kompetens, är kommunikativ och engagerad. Du är ansvarsfull, flexibel och lösningsorienterad. Är du flerspråkig är det meriterande men svenska och engelska är ett krav.

Som guide är det värdefullt om du har vana att agera inför publik, gillar att stå i rampljuset och att guida både vuxna och barn. Kanske behärskar du något vikingatida hantverk eller musikinstrument att visa upp inför våra besökare? Vi ser gärna att du har eller har påbörjat en akademisk utbildning inom kultursektorn eller har motsvarande yrkeserfarenhet. Viktigast är dock att du är nyfiken, vill lära dig mer och kan berätta om vikingatiden på ett medryckande och engagerat sätt.

I tjänsterna ingår att ha tidsenliga kläder som tillhandahålls av museet.

Dina främsta uppgifter som guide:
• Genomföra visningar för allmänhet och bokade grupper på svenska och engelska
• Agera värd i utställningen där du bemöter och vägleder besökarna, svarar på frågor och levandegör historien på
olika sätt
• Vid behov hjälpa till med bemanning i entrékassan, museibutiken och åkturen Ragnfrids saga
• Vara behjälplig vid speciella program och events på museet och i vår restaurang

Anställning: Schemalagd timanställning främst under perioden 12/6 – 31/8 där helg- och kvällsarbete ingår. Du är minst 18 år fyllda.
Lön: Timlön enligt kollektivavtal
Information om tjänsten besvaras av Maria Annerud, Verksamhetsansvarig Besök & Butik, maria@thevikingmuseum.com eller 076 – 1278686.
Ansökan skickas till staff@thevikingmuseum.com

Varmt välkommen med din ansökan, personligt brev inklusive CV, senast 2023-03-31.