Gävle
Ansök senast 2024-05-12

Beskrivning

Länsmuseet Gävleborg är en stiftelse som arbetar för att länets kulturarv ska betyda mer för fler. Museet har ca 30 anställda som arbetar med utställningar, pedagogik, samlingsförvaltning, uppdragsverksamhet inom arkeologi och byggnadsvård och mycket annat. Dessutom bedriver vi museibutik och kafé. Att samarbeta med andra är viktigt för oss. Vi arbetar i länets alla tio kommuner, med museibyggnaden i centrala Gävle och föremålssamlingarna på Brynäs som självklar medelpunkt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Länsmuseets administrativa funktioner består av ekonomihandläggare, ekonom och sekreterare som arbetar tätt tillsammans.
Du kommer att:

sköta löpande bokföring
hantera hela flödet kund- och leverantörsfakturor, inklusive inbetalningar och utbetalningar
göra skattedeklarationer (moms och arbetsgivaravgifter)
sköta lönehantering och rapportering
göra avstämningar och utredningar
delta i arbetet med års- och delårsbokslut
rapportera statistik.

Om dig
Vi söker en noggrann, strukturerad och flexibel person. Du är van att prioritera och leverera på utsatt tid. Du kan arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta. Servicekänsla och ett trevligt bemötande är viktigt då rollen har många kontakter inom organisationen.

Du har:
minst gymnasieekonomutbildning
flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
goda kunskaper i redovisnings- och momsfrågor
erfarenhet av att ha arbetat i ett integrerat affärssystem, gärna Hogia
erfarenhet av att arbeta med löneprogram, gärna Hogia
goda kunskaper i Excel
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Tillsvidare 100 %, provanställning 6 månader tillämpas.

Snarast enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten
Victoria Svensson, ekonomiansvarig
victoria.svensson@xlm.se

Fackliga företrädare
Beatrice Jeppesen, Vision, beatrice.jeppesen@xlm.se

Sista ansökningsdag
2024-05-12
Intervjuer kan komma att ske löpande innan ansökningstidens utgång.

CV och personligt brev skickas i PDF-format till lansmuseetgavleborg@xlm.se