Gävle
Ansök senast 2023-09-17

Beskrivning

På Länsmuseet Gävleborg arbetar vi för att kulturarven ska betyda mer för fler. Vi är verksamma i hela Gävleborgs län. Museet har ett 30-tal anställda som tillsammans arbetar med utställningar, programverksamhet, samlingsförvaltning, kulturmiljövård och värdskap. Museibyggnaden i centrala Gävle är navet i vår verksamhet, tillsammans med våra magasin på Brynäs.

Beskrivning av tjänsten:

Vi söker en samordnare till entrén på Länsmuseet Gävleborg.

Du har ansvar för medarbetarna i butik, café och reception.

Du blir en av de första personerna som besökarna möter när de kliver in genom dörren – och den som säger välkommen åter! På Länsmuseet Gävleborg är entré, butik och kafé i en och samma enhet, centralt placerad vid entrédörrarna och navet för den publika verksamheten från ett besöksperspektiv.

Som samordnare i entrén på Länsmuseet Gävleborg befinner du dig i museets hjärta och har direktkontakt med besökaren – Du ser till att huset är öppet och redo för museibesökarna och hjälper dem vid behov under deras kulturupplevelse – du rent av förgyller den!

Arbetsuppgifterna är ofta praktiska och konkreta och kräver ett fågelperspektiv på museets hela publika verksamhet. Vi söker därför dig som gillar att samarbeta, är flexibel och som prioriterar värdskapet!

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för (i samarbete med övrig personal och närmaste chef) schemaläggning och bemanning i entrén, InfoPoint, butik och kafé, inköp och leverantörskontakter, inventering, bokningar såsom lokaluthyrning, konferenser och visningar, ekonomi/kassa samt den publika utomhusmiljön.

Uttrycket ’spindeln i nätet’ har aldrig passat bättre! Vi ser även gärna att denna spindel har ett konstnärligt öga, ett kulturhistoriskt intresse och god omvärldsbevakning! Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer:

• Gymnasiekompetens
  • God datorvana
  • God svenska och engelska i tal och skrift.
  • Samordnande och kommunikativ

Meriterande:

• Kassasystem
  • Tidigare erfarenhet inom serviceyrken (turism- och besöksnäring eller likvärdigt).
  • Konstnärlig/kulturhistorisk utbildning, erfarenhet eller intresse.
  • Tredje språk

Bra för dig som söker att veta:

• Anställningen är tillsvidare och på heltid.
  • Viss tid för överlämning kommer behövas innan tillträde av tjänsten
  • Provanställning i sex månader.
  • Utdrag ur belastningsregistret krävs.
  • Med fördel bor du på orten eller i närheten.
  • Arbetstiderna är anpassade till museets ’normala’ öppettider, men helg- och kvällsjobb kan förekomma. Övriga arbetsuppgifter kan förekomma vid behov.
  • Lön efter överenskommelse
  • Tillträde 1 december eller efter överenskommelse
  • Intervjuer kommer att göras löpande

Facklig representant DIK Anna Larsdotter, 073-920 13 27 anna.larsdotter@xlm.se.

Välkommen med din ansökan senast 17 september 2023

Ansökan skickas till: lansmuseetgavleborg@xlm.se