DSC_0580

Sverige får den 1 juli en lag som reglerar offentligt styrda museer. Lagen ska reglera museernas frihet samt tydliggöra dem som kunskapsinstitutioner och främjare av fri åsiktsbildning. Vilka är lagens konsekvenser? Hur blir rollfördelningen mellan politiken och museerna?

Museilagen sätter fokus på museernas alltmer angelägna position i samhället. Kommer den bli ett stöd för museerna? Eller kommer den innebära omöjliga krav och förväntningar? Möt riksdagspolitiker och museichefer  i samtal om dessa frågor under Almedalsveckan.

Medverkande:
Olof Lavesson (M), ordförande riksdagens kulturutskott
Ida Karkiainen (S), ledamot riksdagens kulturutskott
Tina Karlsson, museichef Friluftsmuseet Gamla Linköping
Susanne Thedéen, museichef, Gotlands Museum
Samtalet modereras av Maria Jansén och Mats Persson från Sveriges Museer

Tid och plats:
Almedalsveckan, onsdag 5 juli kl 13.00–14.00
Gotlands Museum, Strandgatan 14
Lokal: Bildstenshallen

kulturialmedalen_gul

Hela programmet hittar du här